Előfizetői tartalom

Dupla annyi magyar államkötvényt adott el az ÁKK, mint tervezte

Portfolio
Három, öt és tízéves államkötvényekből tartott ma aukciókat az Államadósság Kezelő Központ és az élénk vételi érdeklődést, illetve a visszafogott hozamelvárásokat látva mindháromból érdemben többet adott el, mint meghirdetette, és így a tervezett 30 milliárd forint helyett végül 60,5 milliárd forintnyi forrást vont be. Az aukciós átlaghozamok érdemben süllyedtek az előző hasonló futamidejű kötvényaukciókhoz képest.

A 3 éves lejáratú, 2026/H sorozatból az ÁKK 10 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 60,2 milliárd forint volt, így a lefedettség 602% lett. Az ÁKK a keresletre reagálva az eredetileg meghirdetett mennyiségnél többet, 31,5 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 7,96% és 8% között szórt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés