Előfizetői tartalom

Magyar kormányközeli szervezet szúrt szemet Afrikában - diplomáciai útkeresés indult?

Portfolio
A Kereszténydemokrata Intézet Alapítvány (CDI - Christian Democratic Institute) egy 2019-ben alapított szervezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ Afrikában való befolyásának kifejezésére. A magyar think tank a Zöld-foki Köztársaságban indított új missziót és részt vett a Demokratikus Centrista Internacionálé (CDI) találkozóján Praiában - írja az Africa Intelligence portál, amely szerint a kontinensen egyre aktívabb a magyar szervezet. Új diplomáciai partnerekkel veheti fel a kapcsolatot a magyar külügy.

A magyar kormányhoz közeli CDI egyike azon kevés európai szervezetnek, amely részt vett az IDC afrikai szekciójának éves találkozóján Praiában, szeptember 8-án és 9-én. A szervezetet 2019-ben hozták létre a magyar kormány támogatásával, és a vezetője, Sofia Solemacher van der Vegt képviselte a cape verde-i fővárosban. Mint a portál írja, ven der Vegt ismert kommunikációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái