Előfizetői tartalom

Nagy Márton: vizsgáljuk az üzemanyagárakat, ha kell, beavatkozunk

Portfolio
2023 az infláció letörésének, 2024 a gazdasági növekedés helyreállításának az éve - mondta Nagy Márton a 61. Közgazdász-vándorgyűlésen megtartott előadásában Egerben. Három csapdát (energia, kamat, fogyasztási sokk) összesen tizennyolc intézkedéssel kezel a kormány. Aktualitásként az üzemanyagárak komponenseinek a vizsgálatát említette, amelyek körében ha túlzott elemet talál a kormány, akkor beavatkozik. Idén 0% körüli, jövőre már 4%-os GDP-növekedéssel kalkulál a miniszter, az infláció év végén a korábban vártnál kissé magasabban, 8% körül lehet. Jövőre szerinte már az lesz a kérdés, a növekedéstámogató vagy az infláció elleni politika lesz-e az erősebb.

2023. szeptember 22. 14:45 Kinyitjuk a másik szemünket: jövőre már a növekedés lesz az első Októberben már pozitív lehet a reálkamat, hiszen az infláció a jegybanki kamat alá csökkenhet. Az infláció csökkentésére irányuló monetáris politika jövőre már a növekedést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái