Előfizetői tartalom

Nagy Márton: vizsgáljuk az üzemanyagárakat, ha kell, beavatkozunk

Portfolio
2023 az infláció letörésének, 2024 a gazdasági növekedés helyreállításának az éve - mondta Nagy Márton a 61. Közgazdász-vándorgyűlésen megtartott előadásában Egerben. Három csapdát (energia, kamat, fogyasztási sokk) összesen tizennyolc intézkedéssel kezel a kormány. Aktualitásként az üzemanyagárak komponenseinek a vizsgálatát említette, amelyek körében ha túlzott elemet talál a kormány, akkor beavatkozik. Idén 0% körüli, jövőre már 4%-os GDP-növekedéssel kalkulál a miniszter, az infláció év végén a korábban vártnál kissé magasabban, 8% körül lehet. Jövőre szerinte már az lesz a kérdés, a növekedéstámogató vagy az infláció elleni politika lesz-e az erősebb.

2023. szeptember 22. 14:45 Megosztás Kinyitjuk a másik szemünket: jövőre már a növekedés lesz az első Októberben már pozitív lehet a reálkamat, hiszen az infláció a jegybanki kamat alá csökkenhet. Az infláció csökkentésére irányuló monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés