Előfizetői tartalom

Személyesen simítaná el Kínában a konfliktusokat az Európai Bizottság kereskedelmi vezére

Portfolio
Négynapos kínai útra indul Valdis Dombrovskik, az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős biztosa – írja a Bloomberg. Az út azért kiemelten fontos, mert Brüsszel épp a napokban jelentette be, hogy korlátozná a kínai beruházások állami támogatását Európában, ami komoly vitás pont lehet a két nagyhatalom kapcsolatában.

A Bloomberg cikke szerint Dombrovskis kínai látogatásának fő feladata az lehet, hogy stabilizálja az EU és Kína kapcsolatát. Ezt ugyanakkor nehezítheti az elmúlt napok fontos bejelentése, mely szerint Brüsszel vizsgálatot indíthat a kínai elektromos autógyártók állami támogatásával kapcsolatban. Ez pedig egy kölcsönös vámháború felé vezethet, ha nem sikerül békésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés