Előfizetői tartalom

Washington az EU mellé állt a Kínának húsba vágó eljárásnál

Portfolio
Katherine Tai, az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője a közelmúltban az Atlanti Tanács berlini fórumán tartott videokonferencián helyeselte az Európai Unió azon döntését, hogy vizsgálatot indít a Kínából származó államilag támogatott elektromosjármű-import ellen. Tai megjegyezte, hogy az USA két évtizeddel ezelőtt hasonló helyzettel szembesült a napelemiparban, és hangsúlyozta, hogy a globális kereskedelem ma egyenlőtlen feltételek mellett működik - írja a Bloomberg.

Az amerikai kormány kereskedelmi vezetője hangsúlyozta, hogy a piaci alapú demokratikus gazdaságoknak intézkedéseket kell hozniuk érdekeik védelmében, és biztosítaniuk kell a tisztességes és szabad kereskedelmet. Az Európai Unió végrehajtó szerve a közelmúltban kezdeményezte a szubvenciós vizsgálatot, amely várhatóan kilenc hónapig tart, és új vámokat vethet ki a kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés