Előfizetői tartalom

A startupokkal nem 1-2 éves megtérülési stratégiában kell gondolkozni

Portfolio
Egymást érik a különböző inkubátorprogramok Magyarországon, mégis a legtöbb startup már a működésének első évében elhullik - inkubátorban és inkubátoron kívül. A legnagyobb versenyhátrányt a tudás- és tapasztalathiány okozza, hiszen nagyon kevés olyan vállalkozó van az országban, aki már épített nemzetközileg sikeres startupot, esetleg el is adta, és most a tudása hozzáférhető az újonnan indulók számára. Miért fontos a validáció? Hogyan lehet sikeres egy startup nemzetközi szinten is? Erről beszélgettünk dr. Kozma Andreával (STRT alapító, CPO); Balogh Péterrel (STRT alapító, vezérigazgató, angyalbefektető, 2019 óta a Cápák között televíziós műsor szereplője); Györkő Zoltánnal (angyalbefektető, a Startup Hungary elnöke); és Kövesdi Gáborral (a Brancsközösség.hu Zrt. alapítója, az igazgatóság elnöke).

Nemrég indult el az RTL-en a Cápák között új évada, így nyitó kérdésként Petyához fordulnék: ha a befektetéseket és a vállalkozókat is nézzük, akkor miben különbözik egy showműsor a való életben, pusztán piaci alapon működő startup-ökoszisztémához képest? Balogh Péter: Meglepő módon egészen hasonlít a Cápák között műsor és egy valóságos első találkozó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái