Előfizetői tartalom

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

2023 második negyedében 5%-kal nőttek az óránkénti nominális (inflációval történő kiigazítás nélküli) munkaerőköltségek az EU-ban az előző év azonos időszakához képest. A munkaerőköltségek két összetevője közül a bérek 5,1%-kal, míg a béren kívüli költségek (munkáltatói tb-járulékok, foglalkoztatási adók) 4,4%-kal emelkedtek – derül ki az Eurostat napokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés