Előfizetői tartalom

Elesett a kulcsszint az eurónál az EKB-elnök szavaira

Portfolio
A jelenlegi kamatlábak elértek egy olyan szintet, amelyet hosszú ideig fenntartva elérhető a jegybank inflációs célja, hiszen közben a munkaerőpiacon is már a lassulás jelei látszanak – többek között ezeket üzente az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága előtti hétfői meghallgatásán az Európai Központi Bank elnöke. A relatív kamatkülönbség, és esetleges tágulása miatt az euró esni kezdett a dollárral szemben és az 1,06-os szint alá bukott, így egy kulcsfontosságú technikai szint is elesett a legfontosabb devizapárban.

Christine Lagarde EKB-elnök a parlamenti meghallgatásán többek között azt mondta a 4,5%-os jegybanki irányadó rátáról és a hozzá kapcsolódó különböző kamatlábakról: Úgy véljük, hogy irányadó kamatlábaink olyan szinteket értek el, amelyek kellően hosszú ideig fenntartva jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy az infláció időben visszatérjen a célunkhoz. Ez gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés