Előfizetői tartalom

Felfedte a kormány, hogy miért blokkolt ma egy fontos uniós döntést

Portfolio
Külön közleményben magyarázta el hétfőn kora este a Gazdaságfejlesztési Minisztérium annak a hátterét, hogy hét másik tagállammal együtt miért blokkolta az Euro7 előírásokkal kapcsolatos eredeti szigorúbb terveket és végül hogyan sikerült felpuhítani azt a tagállamokat tömörítő Tanács versenyképességi testületének hétfői ülésén. A közlemény külön érdekessége az, hogy rávilágít: Magyarország a német autóipar érdekeit is védte a vitában, és ellentétesen szavazott a Tanácsban Németországgal.

A Tanács ülésének eredményéről délután már írtunk, miszerint Magyarország mellett hét másik tagállam szavazatával egy puhább verziót fogadtak ma el a szakminiszterek Brüsszelben az Euro7 előírások kapcsán, így tehát a gépjárművek károsanyag-kibocsátásáról és az akkumulátor élettartamáról szóló rendeletjavaslatról. Azóta kiadták a Tanács mai ülésének teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés