Előfizetői tartalom

Itt az MNB döntése: ugyanoda értünk vissza, ahol egy éve voltunk

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a 13 százalékos alapkamatot a Monetáris Tanács, ezzel egyidőben az irányadó kamat vélhetően újabb 100 bázisponttal ugyanerre a szintre csökkenhet. A jegybank a monetáris politikai eszköztár egyszerűsítését is ígérte mára, így további izgalmakat tartogathat a közlemény és a délutáni háttérbeszélgetés.

Kedden ismét összeült az MNB Monetáris Tanácsa, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően 13 százalékon hagyta az alapkamatot. Az irányadó kamatról csak a három órakor megjelenő sajtóközleményben számolnak majd be, de várhatóan újabb 100 bázispontos vágással szintén 13 százalékra csökkenhet. Erre utal az is, hogy a jegybank módosította a kamatfolyosó két szélét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés