Előfizetői tartalom

Komoly flottaújításba kezd az Air France

Portfolio
A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM csoport, amelyek az Air France és a KLM flottájába kerülnek - ezzel az a cél a társaságnál, hogy 2030-ra a 2019-es szinthez képest 30 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást. A tervek szerint a francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

A tervek szerint a kisebb, 900-as, valamint a nagyobb, 1000-es variánsból is rendel a csoport, emellett pedig további 40 repülőgép kötelező érvényű vételére ír alá vételi jogot. Az első repülőgépek 2026-ban állhatnak forgalomba, az utolsó megrendelt példány leszállítása 2030-ra várható. Ezekkel az idősebb Airbus A330-asokat és Boeing 777-eseket váltják a csoport légitársaságainál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés