Előfizetői tartalom

Megemelte inflációs és csökkentette GDP-növekedési előrejelzéseit az MNB

Portfolio
A mai 100 bázispontos újabb kamatvágással és a monetáris eszköztár átalakításával párhuzamosan kiadta friss inflációs jelentésének főbb előrejelzéseit a Magyar Nemzeti Bank, amelyből az derült ki, hogy mind az idei, mind a jövő évi inflációs előrejelzéseit megemelte júniushoz képest a jegybank, amellyel párhuzamosan mind az idei, mind a jövő évi GDP-növekedési előrejelzéseit rontotta. Az idei évre így már akár enyhe recessziót is elképzelhetőnek tart éves átlagban a jegybank.

Az idei év kapcsán részben az idő előrehaladta miatt jócskán szűkítette az MNB az inflációs előre jelzési sávját, és egyúttal a középérték tekintetében érdemben meg is emelte azt. Amint az alábbi táblázatban mutatjuk: júniusban még 16,5-18,5%-os sávot jelölt meg a jegybank az idei évi átlagos infláció várható értékeként (középértéke 17% volt), most ezt 17,6-18,1%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés