FONTOS Miközben mindenki az új MÁP Pluszra figyel, szép csendben levágták az egyik állampapír kamatát
 
Előfizetői tartalom

Varga Mihály az euró előszobájába való belépés lehetőségét vetette fel

Portfolio
A háború és a szankciók miatt felértékelődött a kiszámíthatóság, egyre nagyobb fontossággal bír a stabilitás, ezért az ellenállóképesség erősítésére lehetőség az Európai árfolyam-mechanizmus rendszerébe való belépés Varga Mihály szerint – áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Ennek célja, hogy az euró bevezetésére való felkészülés jegyében csökkentse az árfolyam-ingadozást.

Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Alapkezelő Magyarország „Fókuszban a forint - Gazdaságpolitikai és Befektetői Kihívások 2024-ben” című eseményén beszélt, amelyről mi is beszámoltunk. Érdekesség, hogy az euróbevezetés előszobájába való belépés lehetőségét Varga Mihály nem vetette fel az előadásában, az esemény után kiküldött minisztériumi sajtóközleményben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés