Előfizetői tartalom

Sorra vágják le a GDP-előrejelzéseket, de aggasztó helyzetben is maradhatott út a kínai gazdaság előtt

Portfolio
A Bloomberg 78 közgazdász körében végzett friss felmérése szerint Kína várhatóan eléri a 2023-ra kitűzött 5% körüli gazdasági növekedési célját. Bár ez az egy hónappal korábbi felméréshez képest enyhe, 10 bázispontos visszaesést jelent, de a prognózis azt jelzi, hogy az ország gazdasága a jelenlegi ingatlanválság okozta kihívások ellenére továbbra is elkerülhet egy komolyabb lassulást.

Az elemzők a kínai gazdasági stabilitás szempontjából jelentős kihívásként említik az ingatlanszektort. Az lakáspiac támogatására tett kormányzati erőfeszítések ellenére a szakértők további nyomásra számítanak ezen a fronton. Számos olyan vállalkozás, amely a múltban adósságot halmozott fel, várhatóan folyamatos nehézségekkel fog szembenézni ezek törlesztésével....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés