Előfizetői tartalom

"Vlagyimir, ezt magadnak köszönheted" - Kinevették Putyint Clinton beszéde alatt

Portfolio
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter kedden odaszúrt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a NATO-bővítéssel kapcsolatban, úgy fogalmazva: "Sajnálatos, Vlagyimir. Ezt magadnak köszönheted". A korábbi first lady és elnökjelölt szerint a Trump-adminisztráció politikája nagy károkat okozott, amelyek veszélyeztették az ukrajnai invázióra adott amerikai reakció sikerességét.

Visszatérve a külügyminisztériumba hivatalos portréjának leleplezésére, Hillary Clinton arra is felhasználta az alkalmat, hogy kifejezze ellenszenvét Donald Trump republikánus volt elnök politikájával szemben, aki legyőzte őt a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Clinton utalt arra, hogy Trump politikája, Amerika szövetségeseinek "elidegenítésére" vonatkozó öröksége miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés