Előfizetői tartalom

A magyar kormány az ukránok egyik leghangosabb kritikusa, de az uniós ülésre el se ment

Portfolio
Csütörtökön tartotta tizenegyedik koordinációs ülését az ukrán mezőgazdasági exportot vizsgáló uniós testület, azonban Magyarország és Lengyelország nem képviseltette magát a találkozón – mondta a Reutersnek az Európai Bizottság szóvivője. A tagállamok számára a részvétel nem kötelező, azonban épp a magyar és a lengyel kormány az ukrán gabonaexport leghangosabb kritikusa.

Olof Gill, a brüsszeli testület szóvivője azt mondta, hogy az ülésen előrelépést értek el a vitás kérdésekben, véglegesítették az akciótervet, melynek végrehajtásán kezdenek dolgozni a tagállamok. Gill kiemelte, hogy minden uniós ország meghívást kapott, de Magyarország és Lengyelország nem képviseltette magát. A szóvivő azt nem árulta el, milyen javaslatot tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés