Előfizetői tartalom

Nincs még itt az amerikai hozamemelkedés vége, mivel az infláció a nyakunkon maradhat

Portfolio
Legalább 5 százalékig emelkedhet az amerikai tízéves kötvényhozam, mivel a geopolitika és a beszállítói láncok átalakulása a tartós infláció felé mutat – mondta egy berlini konferencián Larry Fink a Bloomberg tudósítása szerint. A BlackRock vezére viccesen megjegyezte, hogy 70 évesen még túl fiatal ahhoz, hogy jövőre elinduljon az elnökválasztáson.

Szerintem legalább az 5 százalékos tízéves hozam felé tartunk a tartósan magasabb infláció miatt – idézi a Bloomberg Fink véleményét.  Az üzletember szerint jelenleg a világ alulértékeli a geopolitika szerepét a tartósan magas inflációban. Korábban több amerikai bankvezér is hasonlóra figyelmeztetett, Jamie Dimon, a JP Morgan vezére azt sem tartja elképzelhetetlennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés