Előfizetői tartalom

Min múlik, hogy aktívak vagyunk-e a nyaralásunk során?

Portfolio
Bizonyára a kedves olvasóval is megesett már, hogy edzőruhát csomagolt be a nyaraláshoz, hogy aztán hazaérve ugyanabban a hajtogatott állapotában tegye vissza a polcra - miért járunk így sokan? Egy új kutatás szerint talán az úticél is közrejátszik ebben.

Számít az úticél

A felhasználók fizikai lokációját és keresési előzményeit nyomon követő edzésalkalmazások adatai azt mutatják, hogy a szabadságukat tölt utazók egyes helyeken hajlamosabbak aktívabbak lenni, mint máshol. A Strava fitneszalkalmazás szerint a nyaralók leginkább akkor hajlamosabbak aktívabb programokra és különböző sportprogramokon részt venni, amikor kisebb európai városokba látogatnak.

Az alkalmazás, amelynek 100 millió felhasználója van 195 országban, azt mutatja, hogy az utazók aktívabb napokat töltenek el a helyiekhez képest a következő városokban:

  • Split, Horvátország
  • Dodekanészosz-szigetek, Görögország
  • Lagos, Portugália
  • Las Palmas, Spanyolország
  • Nord-Aurdal, Norvégia

Ezek alapvetően mind meleg, tengerparti városok Dél-Európában, kivéve Nord-Aurdal, amely a norvégiai Valdres régió része - a túrázás, kerékpározás, horgászat és síelés szerelmeseinek egyik paradicsoma. A mintegy 6400 lakosú kis település egyébként körülbelül 110 kilométerre található Lillehammer városától, amely az 1994-es téli olimpiai játékoknak adott otthont.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés