Előfizetői tartalom

Németország lett Európa nagy betege, és ezzel sürgősen kezdeni kell valamit

Portfolio
A nyár folyamán ismét felerősödött a vita arról, hogy Németország "Európa beteg emberévé" válik. Az ING közgazdászai Európa legnagyobb gazdaságának helyzetét elemezve arra jutottak, hogy határozott igen a válasz. Ráadásul a legrosszabb ebben az, hogy nem az átmeneti hatások (mint a világjárvány, az ukrajnai háború és az infláció) okozzák az ország fő gazdasági problémáit: Németország strukturális nehézségekkel küzd, amelyből csak áldozatok és komoly erőfeszítés árán lehet kitörni.

A gyenge növekedés, a romló hangulat és a pesszimista előrejelzések az elmúlt hónapokban felvetették a kérdést: Németország ismét "Európa beteg embere" lett-e? Az Economist több mint két évtizeddel ezelőtt írta ezt címlapján az országról, és az aktuális helyzetet látva a brit lap ismét felvetette ennek lehetőségét. Az ING szerint nem alaptalanul. Ahogy elemzésükben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés