Előfizetői tartalom

A Fed tisztviselője szerint a jegybanknak szigorúbban kéne szabályoznia a pénzügyi vállalatokat

Reuters
A Federal Reserve (Fed) vezető tisztviselője, Michael Barr amellett érvelt, hogy a központi banknak nem szabadna a monetáris politikát a pénzügyi stabilitással kapcsolatos aggályok kezelésére használnia. Ehelyett azt javasolta, hogy a Fednek a pénzügyi cégek agresszív felügyeletére kellene összpontosítania a fenyegető kockázatok mérséklése érdekében.

Október 2-án Washingtonban a Federal Reserve vezető szabályozó hatósága azt állította, hogy a központi banknak nem szabadna a monetáris politikát a pénzügyi stabilitási problémák kezelésének eszközeként alkalmaznia. Ezt a megközelítést túlságosan "tompa eszköznek" nevezte, amely nem hatékony. Michael Barr, a Fed felügyeleti alelnöke egy beszédében fejtette ki álláspontját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés