Előfizetői tartalom

Erősödik az amerikai gazdaság, pedig eddig sem volt gyenge

Portfolio
Az amerikai feldolgozóipar a fellendülés jeleit mutatja, a termelés és a foglalkoztatás szeptemberben emelkedett egy friss felmérés szerint. Az Institute for Supply Management (ISM) a harmadik egymást követő hónapban jelentett javulást, ami megerősítette a közgazdászok előrejelzését, miszerint a harmadik negyedévben a magasabb kamatlábak ellenére is gyorsuló gazdasági növekedés várható.

Az amerikai feldolgozóipar szeptemberben további lépéseket tett a fellendülés felé, mivel a termelés és a foglalkoztatás is fellendült - derül ki a friss ISM BMI-ből. A felmérés kiemelte a gyárak által az inputanyagokért fizetett árak jelentős csökkenését is. A felmérés már a harmadik egymást követő hónapban jelez javulást, ami megerősíti a közgazdászok előrejelzéseit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés