Előfizetői tartalom

Késve lőtt Brüsszel, ráadásul visszafelé sülhet el a fegyvere

Az Európai Unió kemény fellépést ígér Kínával szemben, de a Portfolio-nak nyilatkozó uniós szakértők szerint Brüsszelben mindenképpen el akarnak kerülni egy elhúzódó kereskedelmi konfliktust. Várhatóan súlyos intézkedéseket hoznak az e-autók importját érintő szubvenciós eljárás végén, de inkább megállapodásra törekszenek Pekinggel. Akhil Ramesh, a Pacific Forum szakértője szerint az EU vizsgálata legalább egy évtizedet késett, és így is súlyos kockázatai vannak az európai iparra nézvést.

Az európai kereskedelmi védelmi stratégiák új határozottságát jelző jelentős lépésként Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szeptemberben megerősítette, hogy az EU szubvencióellenes vizsgálatot indít a kínai elektromos járműágazat ellen. Az Európai Parlamenthez intézett, az Unió helyzetéről szóló 2023-as beszédében von der Leyen hangsúlyozta a "zöld...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés