Előfizetői tartalom

Megugorhat a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének száma

Portfolio
A visszaeső kiskereskedelmi forgalom és a gazdaság lassulása ellenére 2023 első fél évében 26%-kal tudta növelni árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat többek között az inflációs nyomás és a növekvő költségek miatt 31 millió forintos veszteséggel zárta az első hat hónapot, ugyanakkor a kedvezőbb környezet miatt az év második felében már pozitív eredménnyel számol. Minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének ugrásszerű növekedésére számítanak az év utolsó felében.

Nem tudta teljesen függetleníteni magát a Pensum Group Nyrt. a kedvezőtlen gazdasági folyamatok alól az első fél évben, amelyek közül a kiskereskedelmi forgalom komoly csökkenése különösen kedvezőtlenül érintette, tekintve, hogy nagy számban kölcsönöznek munkaerőt a szektor számára. A kiskereskedelemben tapasztalható kedvezőtlen folyamatok különösen az első negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés