Előfizetői tartalom

Az elmúlt évszázad legmelegebb szeptembere volt az idei Magyarországon

MTI
Az idei szeptember a legmelegebb volt 1901 óta; a hónap jelentős részében anticiklonok határozták meg az időjárást, amik a száraz és napos idő mellett segítették a tartósan magas, nyári hőmérsékletek fennmaradását, ami végül egy átlagos júniussal felérő hőmérsékletű szeptembert eredményezett - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

A meteorológiai szolgálat a mérései alapján azt írta, szeptemberben a középhőmérséklet országosan 19,6 Celsius-fok volt, ami 3,6 fokkal haladta meg az 1909-2020 közötti évek átlagát. A 19,6 fokos szeptemberi középhőmérséklet 0,4 fokkal haladja meg az eddigi rekordert, 1942 szeptemberét, és az idei volt az első, 19 fokot meghaladó szeptember 1942 óta. Ez a magas érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés