Előfizetői tartalom

Farkas András: kaotikus, átláthatatlan és nem fenntartható a magyar nyugdíjrendszer

A jelenlegi felosztó-kirovó rendszer nem fenntartható, a nyugdíjrendszer kaotikus, ráadásul teljesen hiányzik belőle foglalkoztatói pillér - jelentette ki Farkas András nyugdíjszakértő az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján. Előadásában 5 problémát és egy nagy hiányosságot vázolt fel a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban a szakértő, egy kerekasztal-beszélgetésből pedig a portfóliómegosztás előnyeit és hátrányait is megismerhettük.

Farkas András nyugdíjszakértő, a Portfolio rendszeres külsős szerzője a magyar nyugdíjrendszer problémáiról beszélt előadásában. A szakember elmondta, hogy a felosztó-kirovó rendszer nem fenntartható, a demográfiai növekedés folyamatosan lassul, a fiatalok pedig kivándorolnak. A magánpillér egyáltalán nem erős, de ami még fontosabb: hiányzik egy nagyon fontos pillér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés