Előfizetői tartalom

Jó és rossz híre is van a sztárközgazdásznak: Kína nem fogja bedönteni a világot, de az infláció velünk maradhat

Kicsi az esélye annak, hogy Kína gazdasági problémái egy globális válságot okoznának, mivel az ázsiai országnak nincsenek jelentős külső kötelezettségei – mondta a Portfolionak adott interjúban David Lubin. A Citi feltörekvő piacokért felelős vezető közgazdásza szerint a trendszerűen magasabb infláció velünk maradhat a jövőben is, mivel eltűntek azok a tényezők, melyek az elmúlt harminc évben az alacsony áremelkedést okozták. A szakember hamarosan élőben beszél majd meglátásairól a Budapest Economic Forum konferencián.

Már alig két hét van a Portfolio őszi gazdasági csúcskonferenciájáig. Foglalja le a helyét most!

Hogyan jellemezné most a világgazdaság helyzetét? Mik a legfontosabb trendek?

David Lubin: Az első említésre méltó tendencia az amerikai gazdaság végtelen ellenállóképessége, ami az USA globális technológiai szektorban betöltött vezető szerepének, a koronavírus-járvány utáni laza gazdaságpolitikának és a fiskális politika folyamatos élénkítésének eredménye. A másik fontos trend, hogy

a kínai gazdaság majdnem a negatívja az amerikainak: nagyon alacsony a háztartások és a vállalkozások bizalma, mivel a hatóságok hosszabb ideje képtelenek komoly makrogazdasági élénkítést végrehajtani.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés