Előfizetői tartalom

Egyetlen pillanat alatt fordult a kocka: a fiatalok tanítják az időseket

A Z-generációs munkavállalók egy rendkívül nehéz időszakban kezdték a karrierjüket, az AI azonban hirtelen felértékelte képességeiket, és most akár idősebb kollégáik mentorává is előléphetnek. Vajon az, hogy - ahogy más digitális eszközöket, úgy - a mesterséges intelligenciát is magától értetődő természetességgel használják, segít majd nekik előrejutni karrierjükben hosszú távon?

Gyere el a Portfolio Gen Z Fest konferenciájára!

A Z-generáció tagjai számára nem volt könnyű bejutni a munkaerőpiacra. A világméretű járvány közepette kezdtek el dolgozni, és sokan közülük lemaradtak arról a lehetőségről, hogy azokat a skilleket és szokásokat, amelyeket az ember általában az idősebb kollégák mellett dolgozva sajátít el, magukévá tegyék.

Első igazán digitális nemzedékként azonban a technológiával kapcsolatos veleszületett készségeik segíthetnek nekik behozni ezt a lemaradást - különösen, mivel a jelek szerint mesterséges intelligencia használata gyorsan a modern munkahelyek működésének rendkívül fontos részévé válik - írja a BBC.

Nyitott, optimista, utópisztikus, idealisztikus elképzelések viharában

Emma Parry, a nagy-britanniai Cranfield School of Management üzleti iskola emberi erőforrás menedzsment professzora szerint nyitottsága a Z-generációt az új technológiák iránt az új munkamódszerek elsajátításának élére állítja.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés