Előfizetői tartalom

Pénzhajhászó munkamániások? Egy generáció harca a túlélésért

Nem csupán modern, térben és időben kötetlen munkakörnyezetre, változatos feladatokra vágynak a Z-generáció tagja, de kiemelten magas fizetést is elvárnak – cserébe hajlandóak akár éjt nappallá téve dolgozni, hogy a Covid sújtotta évek után most az infláció megélhetésgyilkos hatásait ellensúlyozzák. Közben szakmailag igencsak támogatásra, mentorálásra szorulnak, amit általában nem kapnak meg.

Generációs különbségek mindig voltak és lesznek is. A hosszú távon tehetségtoborzásban és sikeres munkaerő-megtartásban, valamint motivációs stratégiában gondolkodó cégek elemi érdeke, hogy minél több információval rendelkezzenek a különböző munkahelyi korcsoportok speciális tulajdonságairól. A ’90-es évek végén, 2000-es évek elején született úgynevezett Z-generáció a következő években árasztja majd el az álláspiacot. E korcsoport jellemzőiről számtalan értekezés jelent már meg. Mi is írtunk az elmúlt hetekben munkamániájukról, értékelvű működésmódjukról, a fizetések nyilvánosságáért folytatott harcukról, és arról is, miként befolyásolta a Covid karrierjüket, motivációjukat és szakmai fejlődési lehetőségeiket.

Egzisztenciális alapozás vagy pénzhajhászás?

Ezek a fiatalok attól a pillanattól kezdve, hogy először belépnek első munkahelyükre, kiemelkedő fizetést szeretnének.

Rendkívül bérmotiváltak, talán jobban, mint bármely más, jelenleg aktív generáció a munkaerőpiacon

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés