Előfizetői tartalom

Migráció: Magyarországot is megkerülve áttolták az EU-s paktumot

Portfolio
Jelentős fejlemény, hogy az Európai Unió tagállamainak képviselői kulcsfontosságú megállapodásra jutottak az egységes európai menekültügyi és migrációs politika utolsó eleméről, és átment a Tanács tárgyalási álláspontját. A minősített többségi szavazás olyan keretet hoz létre, amely lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy a menedékjog iránti kérelmekre és a határvédelmi eljárásokra vonatkozó konkrét szabályok kiigazításával hatékonyan reagáljanak a válsághelyzetekre - közölte az Európai Tanács. A magyar kormány következetesen megvétózott minden uniós javaslatot eddig a kérdésben, úgy most is.

Helyesbítés: korábban a Tanács közleménye alapján tévesen az szerepelt a cikkben, hogy konszenzusos megállapodásra jutottak a tagállamok, de valójában csak minősített többségi szavazással fogadták el a tárgyalási álláspontot. Cikkünk előző verziójában tévesen állítottuk, hogy Magyarország is megszavazta az EU-s paktumot. Az újonnan létrehozandó keret felhatalmazná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés