Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb benzines autót vesznek a magyarok

MTI
|
Portfolio
Csökken az érdeklődés hazánkban a dízelek iránt, az eladási listákat pedig továbbra is a hibrid kategóriába tartozó személyautók vezetik hazánkban, olyannyira, hogy az év első felében a forgalomba helyezett új autóknak már a 44 százaléka rendelkezett kiegészítő elektromos motorral  - közölte csütörtökön az MTI-vel a Jóautók.hu portál.

A közlemény szerint: a tisztán benzines autók részaránya folyamatosan csökken: az első fél évben már csak 39 százalék volt. Idén pedig már csak minden nyolcadik eladott új autó dízelhajtású, részarányuk pedig mindössze 12 százalék (viszonyításképpen, ez az érték 2020-ban még 20 százalék volt). a dízelautók visszaszorulásának trendje immár egy évtizede tart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés