Előfizetői tartalom

Mikor érheti el a globális kibocsátás a csúcsot? - Megszólalt az Európai Bizottság szakértője

Portfolio
A Portfolio 2023-as Energy Investment Forum konferenciáján adott elő Matthew Baldwin, az Európai Bizottság energiaügyi főigazgatóságának (ENER) főigazgató-helyettese. Többek között az európai energiaszektor aktuális kihívásairól és az ezzel kapcsolatos tervekről beszélt a szakember, de szóba kerültek olyan témák is, mint például a megújuló energiaforrások térnyerése és a különböző földgázbeszerzési gyakorlatok.

Előadásának elején az Európai Bizottság energiaügyi főigazgatóságának főigazgató-helyettese az EU-s klímaterv alakulásáról, illetve a kibocsátás-csökkentés és a gazdasági fejlődés kapcsolatáról beszélt. Matthew Baldwin hangsúlyozta: míg az unió szén-dioxid kibocsátása 2008 és 2021 között 20,5%-kal csökkent, addig ugyanebben az időszakban az EU GDP-je 9,3%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés