Előfizetői tartalom

Erősödik a német gyáripar

MTI
|
Portfolio
A német statisztikai hivatal, a Destatis pénteken azt közölte, hogy a feldolgozóipari ágazatban az új rendelések szezonális és naptári kiigazítással 3,9 százalékkal meghaladták a júliusiakat, amikor erőteljes, 11,3 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Elemzői várakozások átlagában szerényebb, 1,8 százalékos növekedés szerepelt augusztusra.  

A jelentés szerint az új megrendelések augusztusi növekedéshez jórészt az adatfeldolgozó berendezések, valamint az elektronikai és optikai termékek iránti kereslet növekedése járult hozzá. A belföldi rendelések 4 százalékkal haladták meg a júliusit. A külföldi rendelések 3,9 százalékkal nőttek, ezen belül az eurózónából és az eurózónán kívüli rendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés