FONTOS Itt a friss inflációs adat! Egy időre vége a csökkenésnek
 
Előfizetői tartalom

Magyarország és Lengyelország vétóval siklatta ki az EU-csúcsot, megfúrták a zárólépést

Portfolio
Az Európai Unió granadai csúcstalálkozója majdnem kudarcba fulladt, mivel Magyarország és Lengyelország, a kulcsfontosságú tagállamok hevesen ellenezték a migrációról és Ukrajna jövőbeli uniós csatlakozásáról szóló közös nyilatkozatot. Végül a magyar-lengyel ellenállás miatt kivették a bevándorlásról és menekültekről szóló passzusokat a záródokumentumból, de nem sokon múlt, hogy közös nyilatkozat nélkül érjen véget az uniós csúcs. Emmanuel Macron francia elnök kapcsán belengette, hogy a jövőben minősített többségű szavazások jöhetnek az ilyen kérdésekben.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök országa parlamenti választásához közeledve határozottan elutasította a nemrégiben született európai migrációs megállapodás támogatását, és kijelentette, hogy a bevándorlók tagállamok beleegyezése nélküli szétosztása elfogadhatatlan. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is csatlakozott ehhez az állásponthoz, azt állítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés