Előfizetői tartalom

Magyarországon valószínűleg épp egy covid-hullámban vagyunk

Portfolio
Valószínűleg épp egy járványhullámban vagyunk Magyarországon, amit a járványügyi megfigyelőrendszer adatok híján nem tud kimutatni - mondja Oroszi Beatrix epidemiológus a Telexnek. Szerinte félelmetes az a tempó, amennyire gyorsan és megújulva tudnak egymás után jönni a variánsok. Szerinte elsősorban az időseknek és a krónikus betegeknek érdemes most kérniük az oltást, de a felnőttek is oltakozhatnak, ha el akarják kerülni a komolyabb megbetegedést, az egészséges gyerekeknek viszont nem indokolt.

Oroszi Beatrix szerint Magyarországra általában nem elsőként szoktak megérkezni a járványhullámok, hanem kicsit késleltetve, hiszen vannak olyan országok, ahol sokkal intenzívebbek a nemzetközi kapcsolatok, gyakoribbak az utazások, illetve magasabb a kontaktusok száma. Vannak olyan országok, például Olaszország, Hollandia, Csehország, valamint az Egyesült Államok, ahol a nyár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés