Előfizetői tartalom

Mi segíthet Magyarországnak az ellátásbiztonságban?

Portfolio
A naperőművek folytatódó terjedése miatt egyre nagyobb rugalmasságra van szükség a villamosenergia-rendszerben, és a flexibilitást számos, többé-kevésbé költséges módon lehet is növelni, ebből következően azonban nincsen egyetlen, minden kérdésre választ adó eszköz, amelytől a probléma gyors megoldását várhatnánk. Az érintettek közötti együttműködés fokozása alapvető fontosságú a rugalmasság fokozásához, nem csak a villamosenergia-rendszeren belül, de a villamosenergia- és a földgázrendszer között is - derült ki a Portfolio Energy Investment Forum a napenergia magyarországi előretörése és a hálózat rugalmassága kihívásait körüljáró szekciójában. Arról is szó esett a blokkban, hogy hogyan függ össze az energiaellátás és az energiadiplomácia Magyarországon, illetve hogy mivel bővíthető hazánk mozgástere az ellátásbiztonság területén.

Ellátásbiztonság és energiadiplomácia Magyarország határozottan elkötelezett a 2050-ig elérendő nettó karbonsemlegesség mellett. Jelen geopolitikai környezetben hazánk számára az ellátás biztonsága elsőbbséget élvez, de a megfizethetőség és fenntarthatóság továbbra is kiemelt szempontok - mondta Marosvári Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés