Előfizetői tartalom

Macron és Scholz torzsalkodása lehet a bot az EU-s küllők között

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár Hamburgban találkozott egy informális tanácskozáson, hogy megpróbálják kezelni az Európai Unió két nagyhatalma között kiéleződő nézeteltéréseket. A német hagyomány szerint "Klausur"-nak nevezett találkozó célja az országok közötti kapcsolatok újrarendezése volt egy sor kérdés, köztük az energia-, az ipar- és a védelmi politika közepette. A régóta fennálló francia-német partnerség ellenére több feszültség is van a felek között, a prioritások közötti különbségek miatt ráadásul egyre terheltebb a két ország közötti viszony, különösen az uniós villamosenergia-reform területén - írja a találkozóról a Reuters és az Euractiv.

A Franciaország és Németország közötti egyik fő vitapont az EU villamosenergia-reform: Berlin és néhány más uniós állam szigorúbb szabályokat szorgalmaz az áramárak állami támogatására vonatkozóan. Franciaország, amely nagymértékben támaszkodik nukleáris iparára, attól tart, hogy Németország atomellenes politikája és a megújuló energiaforrások felé való elmozdulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés