Portfolio signature

Most segít igazán a rezsicsökkentés módosítása - Az MNB is árgus szemmel figyelheti a friss adatot

Szeptemberben újabb jelentős csökkenés jöhetett a magyar inflációban a bázishatások miatt, akár 12 százalék közelébe is eshetett az éves ráta, amire tavaly júniusban volt utoljára példa. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint sínen van a kormány által hőn áhított dezinfláció, legkésőbb novemberben újra egyszámjegyű lehet az áremelkedési ütem.
Küszöbön a Portfolio őszi gazdasági csúcskonferenciája, ahol minden szóba kerül, ami a magyar gazdaságban jelenleg fontos. Vegye meg a jegyét most!

Szinte biztos a további esés

Szeptemberben tovább csökkenhetett az infláció az augusztusi 16,4 százalékról. A Portfolio által megkérdezett elemzők átlagosan 12,3 százalékos rátára számítanak,

ennél alacsonyabb utoljára 2022 júniusában volt az áremelkedés.

A bázishatás dominálja majd a szeptemberi adatot, hiszen tavaly augusztusról szeptemberre nagyot emelkedett az index a háztartási energiaárak emelkedése miatt – emelte ki Nyeste Orsolya. Az Erste Bank elemzője szerint az élelmiszerárak valószínűsíthetően mérséklődtek havi alapon, ezt azonban ellensúlyozta, hogy a járműüzemanyagárak tovább nőttek augusztushoz képest. Valószínűleg a szolgáltatások árai is nőttek, mivel a szeptember tipikus átárazós hónap pár területen, például az iskolai menzáknál.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés