Előfizetői tartalom

Beszakadt az építési közbeszerzések összege, szorulnak vissza az egyajánlatos eljárások

Portfolio
|
MTI
A Magyarországon lebonyolított közbeszerzési eljárások összege jócskán, a tavalyi 3628 milliárd forintról 1930 milliárd forintra zuhant az idei első háromnegyed évben, ezen belül főként az építési eljárásoknál 2251 milliárdról 619 milliárdra szakadt az eljárások volumene, de közben az egyajánlatok eljárások aránya minden kategóriában szorul vissza, erősödik a verseny és csökkennek a korrupciós kockázatok – jelezte a Közbeszerzési Hatóság szerdai sajtótájékoztatóján a hatóság elnöke. Kovács László tájékoztatása szerint az idei első háromnegyed évben összesen 422 szabálytalansági eljárás indult, ebből 182 hivatalból, amelyből 99-et maga a hivatal indított meg.

Kovács László elmondása szerint az első három negyedév során Magyarországon 5740 közbeszerzési eljárás zárult le eredményesen 1930,3 milliárd forint összértékben. 2021 és 2022 azonos időszakában csaknem ugyanennyi közbeszerzés volt darabszámra, ám összértékük tavalyelőtt 2447,8 milliárd forint, tavaly 3628,5 milliárd forint volt. A hatósági összesítés szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés