Előfizetői tartalom

Egy picit enyhülnek az Euro 7 kibocsátási normák

Portfolio
Az Európai Parlament jóváhagyta az Euro 7-es szennyezési normák azon változatát, amely 2030-ig fenntartja a személygépkocsikra vonatkozó jelenlegi határértékeket. Ez a döntés tükrözi az uniós miniszterek múlt havi szavazását, amely szintén az Európai Bizottság eredeti javaslatának enyhítésére irányult - írta az Autonews.

Az Euro 7-es előírások a jelenlegi Euro 6-os szabályokat váltják fel, amelyek a finom részecskék, a szén-monoxid és a nitrogén-oxid kipufogógáz-kibocsátását szabályozzák. Egészségügyi szakértők szerint ezek a szennyező anyagok évente több tízezer ember halálát okozzák. A Parlament környezetvédelmi bizottság által jóváhagyott és várhatóan november 1-jén ratifikálandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés