Előfizetői tartalom

Ez már tényleg nagyon fájhat - Bedurvult a sztrájk az autóiparban

Portfolio
Az Egyesült Autóipari Dolgozók (United Auto Workers - UAW) szakszervezete szerdán ellehetetlenítette a munkálatokat a Ford legnagyobb üzemében, gyakorlatilag minimális figyelmeztetéssel állították le a jövedelmező pickup teherautók gyártását. Ez a szakszervezet négy hete tartó, a három detroiti autógyár elleni célzott sztrájkjának éles eszkalációját jelenti.

Az UAW közölte, hogy a Ford Kentuckyban található teherautó-gyárában 8700 szakszervezeti tag lépett sztrájkba, miután a szakszervezet szerint az amerikai autógyártó nem volt hajlandó továbblépni a szerződési tárgyalásokon. Az autógyártók eddig már több mint kétszeresére emelték az eredeti béremelési ajánlatokat és beleegyeztek abba, hogy az inflációval együtt emelik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés