Előfizetői tartalom

Kevesen dolgoznak iskola mellett

A tanulás mellett dolgozó 15-29 éves diákok aránya Magyarországon tavaly csupán 6%-ot tett ki, ami a harmadik legalacsonyabb rátának számít az EU-n belül, csak Romániát (2%) és Szlovákiát (5%) előzzük meg ebben a mutatóban. Az átlag uniós adatok viszont azt mutatják, hogy minden negyedik diák dolgozik (beleértve a részmunkaidős állásokat, diákmunkát is) a közép- vagy felsőfokú tanulmányai mellett. A tanulás közben munkát vállaló fiatalok aránya Hollandiában a legmagasabb, 73%-ot tesz ki.

2022-ben a tanuló 15-29 éves fiatalok negyede volt foglalkoztatott, vagyis dolgozott valamilyen formában (beleértve a szezonális vagy hétvégi munkákat, illetve a részmunkaidős, gyakornoki állásokat is) az EU-ban – közölte az Eurostat. További 3%-uk is jelen volt a munkaerőpiacon, ők azok, akik aktívan kerestek munkát, de éppen nem rendelkeztek állással. Így összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés