Előfizetői tartalom

Bekeményít az USA - Máris kilőtt az olajár!

Portfolio
Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (OFAC) szankciókat vetett ki két hajózási társasággal szemben is, amelyek megsérthették a G7-ek által tavaly decemberben bevezetett orosz olajra vonatkozó 60 dolláros árplafont. Az USA keményebb álláspontjának hatására pedig pénteken ismét kilőtt az olajár, miután a piaci szereplők körében ismét növekedni kezdtek a szűkös kínálattal kapcsolatos aggodalmak - írja a CNBC.

Az információk szerint az egyik érintett a YasaGolden Bosphorus tartályhajó, amely a törökországi Ice Pearl Navigation tulajdonában van, és állítólag hordónként 80 dollár fölötti árú nyersolajat szállított az árplafon életbe lépése után. A másik hajó pedig az SCF Primorye, amely az Egyesült Arab Emírségekbeli Lumber Marine tulajdonában van, és hordónként 75 dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés