Előfizetői tartalom

Rekordszintű a hazai napelemes rendszer bővülése idén

MTI
|
Portfolio
A teljes hazai naperőművi kapacitás október elejéig meghaladta az 5400 megawattot a Mavir legfrissebb adatösszesítése szerint, az első három negyedéves bővülés 1389 megawatt, ami több mint 300 megawattal múlja felül a tavalyi rekordévben tizenkét hónap alatt elért gyarapodást - hívta fel a figyelmet az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteki Facebook-bejegyzésében.

A tárca ismertette: a magyarországi beépített kapacitásból az ipari naperőművek 3276 megawattal, a háztartási méretű napelemes rendszerek pedig 2131 megawattal részesülnek. Az 50 kW feletti naperőművek a villamos energia rendszer összes beépített teljesítményének több mint 30 százalékát adják. Az 50 kW alatti rendszerekből a korábban 2030-ra várt 200 ezres darabszámhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés