Előfizetői tartalom

Üzent nekünk az IMF: fenn kell tartani a szigorú monetáris politikát!

Portfolio
Továbbra is szigorú monetáris politikát kell folytatniuk a közép- és kelet-európai országoknak, és készen kell állniuk arra, hogy szükség esetén ismét emeljék a kamatlábakat - nyilatkozta Alfred Kammer, az IMF európai igazgatója a Reutersnek. A lengyel és a magyar fogyasztói árindex a legmagasabbak között maradhat Európában, ezért a költségvetési politikának is támogatnia kell szerinte a dezinflációt.

Budapest Economic Forum 2023 Kedden lesz a Portfolio nagy makrogazdasági konferenciája, a Budapest Economic Forum 2023, amelyen Laura Papi, a Nemzetközi Valutaalap európai igazgató-helyettese is előadást tart, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Mivel az EU keleti országaiban az infláció kétszámjegyű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés