Előfizetői tartalom

A haszonhajszolás jó oldala: felelősen is lehet a befektetéseken keresni

Portfolio
"Gyakran szembesülök azzal, hogy az ügyfelek szeretnék, ha elmondanám, hogy hogyan álljon össze a felelős befektetésük. Ez a helyzet olyan mint a főzés, a tanácsadó bitzosítja a konyhát és minden szükséges felszerelést, de a szakácsok ti vagytok, nektek kell eldönteni, hogy mit főztök, azaz, hogy mire fókuszáltok a befektetéseiteknél" - kezdte előadását Riikka Sievänen, a KPMG Finnország, Fenntartható pénzügyek és vállalati fenntarthatóság terület igazgatója a THBE – Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének CEE4Impact Day rendezvényén. A szakértő az ESG iránt érdeklődő pénzügyi szakemberek számára tartott előadást a felelős befektetésekről.

Nem mindig egyértelmű, hogy a különböző piacokon miként értelmezik a "felelős befektetés", az "impact investment", a "fenntartható finanszírozás" fogalmakat. A pénzügyi szektorban a szereplők a felelős befektetést a portfólióik egyik megközelítésének tekintik, a nyugdíjpénztárak, vagyonkezelők inkább egyfajta ernyőfogalomként tekintenek a felelős befektetésre, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés