Előfizetői tartalom

Meglepő adatok érkeztek: jobban károsítja a környezetét egy új SUV, mint egy átlagos tízéves autó

Portfolio
Az újonnan vásárolt városi terepjárók, vagyis az SUV-k átlagos szén-dioxid-kibocsátása magasabb az Egyesült Királyságban, mint a 2013-ban vásárolt használt autóké - derül ki a Possible klímacsoport tanulmányából. A kutatás szerint a felső 20%-os jövedelmi csoportba tartozó háztartások 81%-kal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek nagy károsanyag-kibocsátású autóval, mint a maradék 80%-hoz tartozó háztartások - mutatta be a tanulmányt a The Guardian.

Az ultranehéz városi terepjárók népszerűségének növekedése Angliában meglepő eredményre vezetett: egy 2013-ban vásárolt hagyományos motorral hajtott autó átlagosan kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint egy ma vásárolt új autó. A tanulmány jelentős összefüggést mutatott ki a jövedelem és a nagyobb SUV-k birtoklása között, amelynek nyomán indokoltnak tartják a járműméret...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés