Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: a kormány nem támogatja a Kínával szembeni uniós válaszlépéseket

Portfolio
Az Európai Bizottság éppen csökkentené kitettségét Kínával szemben, valamint több eljárást is indított Brüsszel az ázsiai ország vélelmezett tisztességtelen piaci gyakorlatai ellen. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pekingi látogatásán jelezte, hogy Magyarország megvétóz minden olyan lépést, amely veszélyeztetné a kínai kapcsolatokat.

A elmúlt másfél évben egyesével vágták el az európia-orosz együttműködés szöveteit, amely gyakorlatilag az alapját adta az európai gazdasági növekedésnek - mondta kínai látogatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint ezért is tragikus az Európai Unió Kína-stratégiája. Nem elég, hogy kiütötték az európai gazdaságot, még le is akarják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés