Előfizetői tartalom

ÁKK-vezér az esetleges magyar államcsődről: "ez olyan, mint a Columbo felesége"

Portfolio
A fejlett állampapírpiaci hozamemelkedés többféle kihívást okoz a befektetőknek és az államadósság finanszírozásában is, de ha nem romlik tovább a piaci környezet, akkor a magyar forrásbevonást jövőre is komolyabb nehézségek nélkül meg lehet oldani – hangzott el a Portfolio mai Budapest Economic Forum konferenciájának állampapírpiaccal foglalkozó panelbeszélgetésében. A témák között felmerült az államcsőd kérdése, a megemelkedett kamatokból eredő banki és állami kihívások,  a magyar költségvetési hiánycél megfinanszírozása és a kamatkiadások növekedése, valamint a magyar hitelminősítési és forintárfolyam kilátások.

Krízis, államcsőd, hozamemelkedés Dan Bucsa, az UniCredit Bank kelet-közép-európai közgazdásza szerint Matolcsy György jegybankelnök azért fogalmazott korábban úgy, hogy Magyarország a krízis küszöbén állt, mert a magyar energiaimport-számla tavaly magasra szaladt, és az EU-források sem érkeztek meg, növelve a magyar gazdaság sérülékenységét. Dan Bucsa, az UniCredit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés