Előfizetői tartalom

Rózsai Rezső: az egymást érő válságok miatt hozzá kell szoknunk a polikrízisek korához

Portfolio
A globális vállalatok vezetői számára kihívást jelentenek az egyre összetettebbé váló gazdasági, környezeti, technológiai és geopolitikai válságok. Ezek már egymásba fonódó polikrízist jelentenek, ez a környezet pedig teljesen új stratégiai döntéshozatalt követel meg. A vállalatvezetők ennek ellenére bizakodóak a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatban – ugyanakkor csökkent a saját vállalatuk növekedésébe vetett bizalmuk. Viszont lehetőséget látnak a mesterséges intelligenciában, és mostanra már az ESG-t sem szabályozói elvárásnak tartják, hanem a cégszervezés alapjának - mondta el előadásában Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 konferencián a vezető könyvvizsgáló által készített 2023 CEO Outlook kutatás legfontosabb megállapításairól.

Előadása kezdetén Rózsai Rezső visszatekintett a korábbi évekre, megemlítve azt a vitaindító kérdést, amelyet tavaly is feltett: vajon a vállalati stratégiák ellenállhatnak-e a válságoknak, valamint kiállják-e az egyre bizonytalanabbá váló jövő próbáját? Az előző évhez képest az idei CEO Outlook 2023 válaszaiban már erőteljesebben jelenik meg a bizakodás, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái