Előfizetői tartalom

Hamisított cukorbetegség elleni injekciók kerültek forgalomba Európában

MTI
A tagállami gyógyszerhatóságok és az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) tájékoztatása szerint Európa több országában hamisított Ozempic injekciók kerültek a legális gyógyszerellátási láncba. A rendelkezésre álló információk szerint Magyarország nem érintett - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerdán.

Azt írták, az érintett tagállamokban tart a kivizsgálás a hamisított Ozempic injekciók ügyében. A hamisított gyógyszerek csomagolása német nyelvű, és a dobozban az eredeti gyógyszer helyett átcímkézett inzulinadagoló toll található, amely külalakjában nem hasonlít az eredeti gyógyszerre. Az eddig azonosított hamisított gyógyszereket az érintett gyógyszer-nagykereskedők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés